Penne met olijven, makreel en gegratineerde tomaten
Ingrediënten
2 blikken Rio Mare Gegrilde Makreel in Olijfolie a 120g
300 g penne
400 g kerstomaatjes
40 g broodkruim
20 g geraspte Parmezaanse kaas
½ theelepel oregano
1 teen knoflook
1 handvol zwarte olijven zonder pit
40 g extra vergine olijfolie
zout
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220°C en breng in een grote pan gezouten water aan de kook.
Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze in een ovenschaal samen met de in plakjes gesneden knoflook. Besprenkel met zout en oregano, meng er het broodkruim en de Parmezaanse kaas doorheen, besprenkel met wat olijfolie en laat het geheel ongeveer 20 minuten garen in de oven.
Doe de pasta in de pan en laat koken tot het gaar is, giet het dan af en voeg de gegratineerde tomaten en het sap uit de ovenschaal toe. Scheur de makreel in stukjes en voeg toe aan de pasta. Serveer gegarneerd met olijven en verse oregano.