Kruimeltaart met kerstomaten, tapenade en Makreelfilet
Ingrediënten
2 bakjes kerstomaten (600 g)
1 rol kruimeldeeg (230 g)
50 g pijnboompitten
300 g zwarte tapenade
150 g feta
peper en zout
Rio Mare gegrilde makreelfilet in olijfolie extra vergine
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rol het kruimeldeeg uit en bak 10 min voor.
Knip de tomaatjes en spoel ze af.
Haal het deeg uit de oven en laat even afkoelen. Verlaag de temperatuur naar 120 °C. Smeer de tapenade rijkelijk uit over de taartbodem. Schik de tomaatjes erop, bedek de hele bodem ermee. Verdeel er de feta over en bestrooi met de pijnboompitten.
Bak in de oven gedurende 1u15 min zodat de tomaatjes smelten en zoeter worden.
Haal uit de oven, breek er stukjes makreel over en serveer.