Salade niçoise gegrilde makreelfilet
Ingrediënten
2 blikjes gegrilde Rio Mare Makreelfilet in olijfolie
1 aubergine
1 courgette
1 paprika
2 eieren
wijnazijn
olijfolie
sterke mosterd
een teentje knoflook
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Snij de courgette in plakjes van een halve cm. Doe hetzelfde met de aubergine.
Rooster de paprika in een hete oven of direct boven de gasvlam (op een spies of een lang vork!)
Laat even afkoelen, pel de paprika en snij hem in reepjes.
Rooster de courgette op de grill of in een gewone pan met een klein beetje olijfolie.
Kook de eieren halfzacht (6 minuten), laat ze afkoelen, pel ze en snij ze doormidden.
Bereid de vinaigrette:
Plet het teentje knoflook, snipper het heel fijn en klop het samen met de azijn, het zout en de mosterd op terwijl je olijfolie toevoegt in een dun straaltje.
Voeg peper en zout toe en proef om het evenwicht tussen de ingrediënten en de kruiden eventueel te corrigeren.
Dresseer de makreel, de (gekruide) groentjes en de eieren en besprenkel met saus.