Crostini van zuurdesembrood met gegrilde peer en makreelfilet
Ingrediënten
8 sneetjes zuurdesembrood
1 krop radicchio-salade
2 peren
4 125 g blikjes Rio Mare Gegrilde Makreel in Extra vergine Olijfolie
200 g zachte geitenkaas (bij voorkeur light)
20 g pijnboompitten
1 citroen
4 eetlepels extra vergine olijfolie
vers gemalen zwarte peper
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Rooster de sneetjes brood. Snijd de peren in plakken zonder ze te schillen, verwijder het klokhuis en grill ze in een koekenpan met antiaanbaklaag; grill daarna de radicchioblaadjes. Rooster de pijnboompitten in een andere koekenpan. Doe de geitenkaas in een kom, voeg er citroensap, zwarte peper en een paar lepels extra vergine olijfolie aan toe en meng alle ingrediënten zodat er een romige saus ontstaat. Leg de crostini op een platte schaal: leg een radicchioblad op het geroosterde brood, dan een paar lepels van het geitenkaasmengsel en daar bovenop de peer, de uitgelekte makreelfilets en de geroosterde pijnboompitten.