Pastasalade
Ingrediënten
350 g korte pasta (fusilli of penne)
1 blikje 160 g Rio Mare tonijn in olijfolie
150 g cherrytomaten
150 g mozzarella of een andere verse, harde kaassoort
1 middelgrote komkommer
100 g rucola
20 g zwarte olijven zonder pit
20 g gemengde zaden voor in de sla
50 g olijfolie extra vierge
zout en peper naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg vervolgens een handvol zout toe, doe de pasta in de pan en kook ‘al dente’ (beetgaar).
2. Snijd, terwijl de pasta kookt, de cherrytomaten in vieren en de kaas in blokjes, hak de sla, schil de komkommer en snijd in dunne plakjes.
2. Doe alle ingrediënten in een grote kom en voeg de uitgelekte tonijn en olijven toe, en maak aan met olijfolie. Breng op smaak met een royale hoeveelheid versgemalen peper.
3. Giet de pasta af en spoel snel af onder koud stromend water om de garing te stoppen. Laat zorgvuldig uitlekken. Voeg de pasta toe aan de andere ingrediënten, meng zorgvuldig, garneer met de zaden en dien op.