Speltsalade met asperges en tonijn met citroen en zwarte peper

Ingrediënten

voor 4 porties
200 g parelspelt
2 blikjes x 80 g Rio Mare tonijn met citroen en zwarte peper
1 bosje asperges
4 oranje en paarse wortelen
30 g amandelen met vlies
30 g olijfolie extra vierge
een klein bosje peterselie
zout naar smaak

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

Flavoured Tonijn Limone e Pepe Nero

Ontdek meer

Bereidingswijze

    1. Maak de asperges schoon en verwijder de houtachtige uiteinden. Doe de asperges in een pan met gezouten water en zorg dat de uiteinden uitsteken. Laat 15 minuten koken vanaf het moment dat het water begint te borrelen.

    2. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook, voeg de spelt toe en laat in ongeveer 18 minuten gaar koken. Laat de spelt uitlekken in een vergiet en laat afkoelen onder koud stromend water.

    3. Schil en snijd de wortelen in dunne rondjes of halve rondjes terwijl de asperges koken. Hak de amandelen grof.

    4. Doe de wortelen en amandelen in een kom, voeg de gehakte peterselie en de niet uitgelekte tonijn met peper en citroen toe.

    5. Giet de asperges af, snijd de helft van de asperges in de lengte doormidden en snijd de andere helft in stukjes en voeg toe aan de andere ingrediënten. Voeg de met olijfolie op smaak gebrachte spelt toe, meng zorgvuldig en dien op.

De favoriete recepten