Tonijnburger
Ingrediënten
2 blikjes Rio Mare Tonijn in olijfolie 160 g
6 sneden casinobrood
1 ei
2 theelepels mosterd
1 takje peterselie
1 lente-uitje
2 theelepels mayonaise
scheutje extra vergine olijfolie
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Snijd de korsten van het brood en maal ze in de blender tot fijne en zachte broodkruimels. Doe de broodkruimels in een kom, voeg de uitgelekte tonijn, de fijngesneden lente-ui en peterselie, de mayonaise, de mosterd en het ei toe. Meng alle ingrediënten door elkaar. Vorm burgers van het mengsel, verhit een klein beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en leg de tonijnburgers erin als de olie heet genoeg is. Bak de tonijnburgers aan beide kanten. Keer ze met een spatel en zorg ervoor dat de burgers gelijke dikte hebben. De tonijnburgers zijn gaar als ze een goudbruine kleur krijgen. Dien de burgers direct op en serveer er heerlijke Vlaamse Friet bij.