Tuinbonenpuree met gegrilde makreelfilets en gebakken kerstomaatjes
Ingrediënten
4 blikjes Rio Mare Gegrilde Makreelfilets in Extra Vergine Olijfolie 120 g
250 g gedroogde gedopte tuinbonen
150 g Datterini-tomaten
1 laurierblad
1 teentje knoflook
50 g extra vergine olijfolie
een klein beetje oregano
zout en peper naar smaak
een paar basilicumblaadjes
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Was de tuinbonen in een kom met veel water, laat ze goed uitlekken en doe ze in een pan met het laurierblad. Doe water in de pan (genoeg om de bonen te bedekken) en breng aan de kook. Schraap het schuim van het oppervlak van het kokende water en kook gedurende minimaal een uur op laag vuur.
Fruit de fijngesneden knoflook in een koekenpan met olijfolie tot deze goudbruin is. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe en laat deze een paar minuten goed bakken. Breng op smaak met zout, basilicum en oregano. Neem van het vuur en zet opzij.
Neem de vrijwel uit elkaar gevallen tuinbonen uit het water en pureer ze goed met een vork. Breng op smaak met zout.
Verdeel de tuinbonenpuree over vier afzonderlijke borden, voeg de gegrilde makreelfilets toe, bedek met de kerstomaatjes en bestrooi met een beetje versgemalen peper.