Pizza met tonijn, rode ui en kerstomaatjes
Ingrediënten
500 g kant-en-klaar pizzadeeg
2 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie Peperoncino 80 g
1 zoete rode ui
300 g mozzarella
200 g kerstomaatjes
60 g extra vergine olijfolie
1 tl oregano
een klein bosje basilicumblaadjes
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 210 °C en snijd de mozzarella in blokjes.
Vet een pizzapan in met olie. Leg het deeg in de pan, druk het met de vingertoppen naar beneden en verdeel het naar de zijkanten van de pan. Bestrijk het oppervlak lichtjes met een beetje olijfolie.
Snijd de kerstomaatjes in kwartjes en verdeel ze over het deeg. Snipper de ui, voeg toe aan de tomaten en strooi de in blokjes gesneden mozzarella erover. Breng op smaak met een snufje zout en de oregano en besprenkel met een flinke scheut olie.
Bak de pizza ongeveer 25 minuten in een hete oven. Voeg enkele minuten voordat de pizza gaar is de tonijn toe, zodat deze wel de smaken opneemt maar niet uitdroogt. Haal de pizza uit de oven, garneer met de basilicum en serveer.