Makreelfilets met krokante aardappelen
Ingrediënten
4 blikjes Rio Mare Gegrilde Makreelfilets in Extra Vergine Olijfolie van elk 120 g
600 g ongeschilde nieuwe aardappelen
1 sjalotje
1 laurierblaadje
een paar takjes tijm en rozemarijn
50 g extra vergine olijfolie
zout en peper naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Was de ongeschilde aardappelen goed, snij ze in vrij grote stukken, laat ze weken in koud water en dep ze droog. Snij de sjalot fijn, bewaar een paar takjes van de tijm en rozemarijn en hak de rest fijn.
Doe de aardappelen met de olie en de gehakte kruiden, sjalotten en laurierblad in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak op een hoog vuur en keer ze regelmatig om tot ze goudbruin zijn.
Breng de aardappelen op smaak met peper en zout en garneer met de bewaarde takjes tijm en rozemarijn.
Serveer de warme, knapperige aardappelen met de goed uitgelekte gegrilde makreelfilets. Serveer er voor extra smaak partjes citroen bij.