Gegrilde makreel met aardappelpuree, rode ui en gekarameliseerde appel
Ingrediënten
4 blikjes Rio Mare Gegrilde Makreelfilets in extra vierge olijfolie
500 g (kant-en-klare) aardappelpuree
2 appels
2 kleine rode uien
40 g extra vierge olijfolie
een takje rozemarijn
20 g boter
2 theelepels suiker
zout
zwarte peper
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine partjes; Snijd de uien in dunne plakjes.
2. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag, leg de appelschijfjes erop en bak ze op een hoog vuur zodat ze een gouden kleur krijgen; Voeg de rozemarijn, ui en boter toe. Breng op smaak met suiker, zout en veel peper en kook op middelhoog vuur tot de ui glazig is.
3. Verwarm de aardappelpuree, verdeel het over vier borden, leg de gegrilde makreelfilets erop, maak af met de warme uien en appels, en voeg wat kookvocht toe. Serveer onmiddellijk.