Omelet met tonijn en ui
Ingrediënten
2 blikken Rio Mare Tonijn in olijfolie a 160 g
5 eieren
2 zoete witte uien of 3 lente-uitjes
klein bosje peterselie
2 el geraspte Parmezaanse kaas
1 laurierblad
50 g extra vergine olijfolie
zout en peper naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Was en snipper de uien. Neem een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg het laurierblad, 30 g olijfolie en een snufje zout en peper toe. Dek af met een deksel en bak op middelhoog vuur, al roerend totdat de ui glazig is.
Hak de peterselie fijn en verwijder het laurierblad. Klop de eieren los in een kom met de Parmezaanse kaas en een snufje zout.
Voeg de goed uitgelekte tonijn, peterselie en uien toe aan de eieren.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag van 24 cm doorsnede. Als de pan heet is, voeg je het losgeklopte eimengsel toe en roer je lichtjes met een vork zodat het gelijkmatig bakt. Wanneer het mengsel eruitziet alsof het is uitgehard, draai je het om en bak je het aan de andere kant, indien nodig afdekken met een deksel.