Krokante pasta met tonijn, olijven en kappertjes
Ingrediënten
300g spaghetti
Tomatenpassata naar keuze (Wanneer je nog wat spaghetti met tomatensaus over hebt, is dat ook ideaal voor dit gerecht)
1 blik Rio Mare Tonijn in Olijfolie à 160g
2 eieren
20 g Taggiasco olijven
1 theelepel kappertjes
Handjevol petersele
Scheut olijfolie extra vierge
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af tot al het vocht eruit is, en voeg de tomatenpassata toe.
Doe de tonijn in een kom en prak fijn met een vork. Snijd de olijven grof en de peterselie fijn. Voeg beiden toe aan de tonijn, samen met de kappertjes.
Voeg de eieren toe aan de andere ingrediënten en roer goed door. Voeg daarna bij de spaghetti en roer opnieuw.
Verwarm een koekenpan met diepe bodem (ca 26 cm) en giet het mengsel erin. Verdeel goed over de pan en bak beide zijden, totdat het geheel mooi goudbruin en krokant is.