Spiegelei met tomaat, tonijn en paprika
Ingrediënten
600g trostomaten
1 blik Rio Mare Tonijn in Olijfolie à 160g
1 gele paprika
1 ui
4 eieren
Handjevol peterselie
Scheutje olijfolie extra vierge
Zout en peper naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Kook de tomaten heel kort en spoel daarna af met koud water. Verwijder de schil en snijd de tomaten doormidden. Snijd de ui fijn, snijd de paprika in blokjes en snijd de peterselie fijn.
Bak de ui in een diepe koekenpan voor een paar minuten, en voeg dan de paprika en tomaten toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en bak het geheel ongeveer 10 minuten.
Voeg de tonijn toe en roer door. Voeg dan de (rauwe) eieren toe, door ze voorzichtig op 4 verschillende plekken in de pan te geven. Als je over 4 kleine pannetjes beschikt, kun je de saus ook verdelen over de 4 pannetjes en aan elk 1 ei toevoegen.
Laat het ei ongeveer 3 minuten koken, totdat het eiwit stevig is en het eigeel zacht en smeuiig. Strooi de peterselie erover en server.