Kostbare grondstoffen
Dankzij het hoge eiwitgehalte voorziet 100 gram uitgelekte tonijn in ongeveer een tiende van de totale dagelijkse eiwitbehoefte van een gezonde volwassene.
Deze zogeheten ‘HOOGWAARDIGE’ eiwitten worden makkelijk opgenomen en zijn essentieel om weefsel te helpen opbouwen en herstellen, wat ervoor zorgt dat u gezond en fit blijft dankzij celvernieuwing.
100 gram tonijn in olijfolie bevat 18,5 gram eiwitten, wat meer is dan in een verse steak van hetzelfde gewicht. Vergeet niet dat een volwassene elke dag dezelfde hoeveelheid eiwitten nodig heeft in gram als zijn/haar lichaamsgewicht in kilo.
Tonijn is ongetwijfeld de ideale oplossing om een goed uitgebalanceerde, gezonde en lichte voeding te garanderen. Aangezien onze tonijn geen bindweefsel bevat en daardoor makkelijker te verteren is, kan hij zonder problemen door zowel kinderen als oudere volwassenen worden gegeten.
De eiwitten in sommige vissoorten zijn bijzonder rijk aan arginine, het aminozuur dat het lichaam gebruikt voor de synthese van nitroxide (NO), en dat instaat voor de efficiënte werking van de bloedvaten en de bescherming van de arteriële bloedvaten tegen atherosclerose. Sommige kleine peptiden hebben ook een antioxiderende werking.
Naast calcium is ook fosfor een essentieel mineraal. Deze twee voedingsstoffen werken nauw samen om sterke beenderen en tanden op te bouwen. Fosfor speelt een essentiële rol in de controle op het evenwicht van het zenuwstelsel.
Voedingsspecialisten bevelen een dagelijkse inname van 800 milligram fosfor aan. 100 gram tonijn in olijfolie is goed voor ongeveer 20 % van de aanbevolen inname. Van alle vissoorten heeft tonijn het hoogste fosforgehalte.