Arancini met tonijn & mozzarella
Ingrediënten
1 blik Rio Mare tonijn in olijfolie à 160g
300g Risotto rijst
1 ui
1 liter bouillon naar keuze
200g mozzarella
40ml olijfolie extra vierge
2 eieren
150g tomatenpulp
Bloem
Broodkruim
Snufje zout
Snufje oregano
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Snijd de ui en fruit deze aan in een pan met olijfolie. Voeg 100g tomatenpulp toe en de oregano en laat het zachtjes pruttelen
Voeg de risotto toe en schep een paar keer om, zodat het goed kan marineren. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bouillon toe en roer regelmatig. Iedere keer als de rijst het vocht bijna helemaal heeft opgenomen, voeg je een nieuwe scheut bouillon toe. Herhaal dit, totdat de risotto gaar is en je een smeuïge massa hebt
Haal de pan van het vuur en voeg 1 heel ei toe. Roer goed door en schep over in een nieuwe kom, zodat het kan afkoelen
Doe de tonijn in een andere kom, voeg hier de mozzarella en de rest van de tomatenpulp aan toe en meng het geheel
Schep een grote lepel van de afgekoelde risotto in je handpalm. In het midden van de risotto voeg je een klein beetje van de tonijnvulling toe en hier draai je vervolgens een balletje van, met de tonijnvulling in het midden. Herhaal dit proces tot de ingrediënten op zijn
Klop het overgebleven ei in een klein kommetje los en voeg hier een snufje zout aan toe. Strooi wat bloem over het aanrecht en rol hier de risottoballetjes doorheen. Doop ze vervolgens in het losgeklopte ei en strooi er dan de broodkruimels overheen. Frituur de balletjes in een frituurpan of airfryer, totdat ze bruin en krokant zijn
Tip: in plaats van de risotto vers te maken, kun je hier ook perfect een restje risotto van de vorige dag voor gebruiken. Kook dus lekker wat extra, zodat je een volgende dag nog een paar Arancini kunt maken voor de borrel.