Artisjok risotto met makreelfilet
Ingrediënten
350 g rijst
Rio Mare Gegrilde Makreel in Olijfolie a 120g
4 artisjokken met lange hele stelen
1 ui
1 blokje groentebouillon
30 g extra vergine olijfolie
40 g geraspte Parmezaanse kaas
2 takjes peterselie
Zout naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Hak de ui fijn en verwijder de stelen van de artisjokken. Schil de lange stelen van de artisjokken met een klein mesje zodat de prikkende bladeren en het buitenste, draderige deel wordt verwijderd, je moet het lichtgroene vlees daarbinnen hebben. Snijd de gewassen, schoongemaakte stelen in kleine stukjes.
Zet de ui aan met olie in een koekenpan, voeg de artisjokstelen toe en bak licht tot ze goudkleurig zijn. Voeg de rijst toe, en laat deze garen door er het groentebouillonblokje aan toe te voegen en een steeds een lepel kokend water - tot er een romige risotto is ontstaan.
Voeg als de rijst gekookt is de helft van de Parmezaanse kaas aan toe, haal de pan van het vuur, laat de makreelfilets goed uitlekken en hak de peterselie fijn zonder de stelen te verwijderen. Schep de risotto op vier borden, leg een makreelfilet midden op de risotto, bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas en de peterselie.