Bietencarpaccio met tonijn, yoghurt en geroosterde hazelnoten
Ingrediënten
2 middelgrote gekookte rode bieten
1 blik Rio Mare Tonijn Flavoured Limone e Pepe nero a 130g
150 g Griekse yoghurt
50 ml melk
40 g gepelde hazelnoten
20 g extra vergine olijfolie
enkele takjes bieslook
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Schil en snijd de rode biet in dunne plakjes. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een kleine koekenpan met een kleine hoeveelheid olijfolie tot ze diep goudbruin zijn. Breng de yoghurt op smaak met een snufje zout en voeg de melk toe om de yoghurt romig te maken.
Schik de plakjes biet op 4 afzonderlijke borden en schep de yoghurtsaus erover. Top met de tonijn en een beetje van de olie uit het blik. Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en garneer elk bord met de gehakte bieslook.