Crostini met tonijn en homemade hummus
Ingrediënten
1 blik Rio Mare tonijn in olijfolie à 160g
200g kikkererwten
200g stokbrood
1 teentje knoflook
1 citroen
Een paar takjes verse peterselie
Een paar blaadjes basilicum
Een paar takjes verse rozemarijn
Een paar takjes verse tijm
Scheutje olijfolie extra vierge
Zeezout & zwarte peper naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Doe de kikkererwten (uitgelekt) in een kom en voeg daar de knoflook, rozemarijn, peterselie, een halve uitgeperste citroen, 2 theelepels olijfolie en wat peper en zout aan toe. Pureer met de staafmixer tot er een gladde en smeuïge massa ontstaat
Rasp de andere helft van de citroen en hak de basilicum fijn. Meng met de tonijn
Snijd het stokbrood en gril de stukjes brood in een grillpan. Besprenkel ze met olijfolie en peper en zout
Smeer op iedere stukje brood een stevig laag van de zelfgemaakte hummus en schep daar bovenop het tonijnmengsel. Garneer met wat tijm en serveer