Gegrilde tomaten met makreelfilet
Ingrediënten
2 eetlepels kappertjes op zout, afgespoeld
sap en rasp van ½ biologische citroen
1 bosje gemengde kruiden (basilicum, peterselie, dille) fijngehakt
4 rijpe maar stevige tomaten van een oud ras
zout
1 x 120 g Rio Mare Gegrilde Makreel in olijfolie
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
1. Doe de kappertjes in een kom samen met de olijfolie van de makreel en het citroensap en –rasp. Voeg een lepel van de fijngehakte kruiden toe en meng alles door elkaar.
2. Snijd de tomaten horizontaal doormidden. Verhit een grillpan en gril de tomaten 3 minuten aan elke kant. Leg ze op borden en zout iedere helft licht.
3. Leg 1 makreelfilet op elk stuk tomaat en bedekt met het kappertjesmengsel en de resterende kruiden. Versier met nog een paar afgespoelde kappertjes.
Kappertjes zijn de bloemknopjes van de kapperstruik. Ze worden geplukt voordat ze uitkomen en worden dan ingelegd in zout of azijn. Kappertjes kunnen gebruikt worden om smaak aan gerechten te geven en gaan goed samen met een grote verscheidenheid aan ingrediënten, van vlees tot vis tot pasta. De vruchten van de kapperstruik, kapperappeltjes, hebben een vergelijkbare maar nog delicatere smaak.