Gestoomde zalmfilet met prei, doperwten en asperges
Ingrediënten
4 Rio Mare zalmfilets in olijfolie a 150 g
1 prei
200 g diepvrieserwten
1 bosje asperges
40 g extra vergine olijfolie
1 sinaasappel
klein bosje kervel, waterkers of peterselie
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Snijd de prei fijn en snij de asperges in stukjes. Rasp en pers de sinaasappel.
Fruit de prei in een koekenpan met de olijfolie op matig hoog vuur. Voeg de doperwten en asperges toe, breng op smaak met zout en bevochtig met sinaasappelsap en drie eetlepels water.
Dek af met een deksel en kook op een laag vuur gedurende ongeveer tien minuten.
Verwijder het deksel en reduceer zo nodig de saus. Voeg de sinaasappelschil toe en haal van het vuur.
Schik de uitgelekte zalmfilets op 4 afzonderlijke borden, garneer met de groenten en garneer met enkele blaadjes kervel, waterkers of peterselie.