Gevulde aardappelcups met kaas en tonijn
Ingrediënten
2 blikken Rio Mare Tonijn in Olijfolie à 160g
8 middelgrote aardappelen met dunne schil
80g geraspte Emmentaler kaas
Een handjevol peterselie, fijngesneden
Geraspte schil van een halve citroen
Zout naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220℃.
Was de aardappelen en kook ze – met schil – in een laagje water voor ongeveer 25 minuten. Zorg ervoor dat de aardappelen net onder water staan. Voeg naar smaak wat zout aan het water toe.
Laat de gekookte aardappelen even afkoelen, snijd ze doormidden en lepel de aardappels uit, zodat er cupjes ontstaan. Laat een klein randje aardappel zitten. Doe de rest van de aardappel in een aparte pan.
Vul de aardappelcupjes met de Emmentaler kaas en bak in de voorverwarmde oven voor 12 minuten, of totdat de kaas wat bruinig begint worden en de cups lekker krokant zijn.
Stamp ondertussen de rest van de aardappel in een pan op heel laag vuur. Voeg de tonijn toe (eventueel wat laten uitlekken) en de fijngesneden peterselie en citroenrasp.
Vul de krokante aardappelcups met het aardappel-tonijn mengsel en serveren maar!