Knödel gevuld met tonijn en pompoensaus
Ingrediënten
300 g zacht witbrood
1 blikje Rio Mare Tonijn in Olijfolie 160 g
1 ui
80 g bloem
3 eieren
40 g geraspte kaas
200 ml melk
250 g pompoen
300 ml groentebouillon
een klein bosje peterselie
een paar takjes bieslook
40 g boter
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Hak de ui in stukjes. Fruit de ui in de boter in een koekenpan op een laag vuur tot de stukjes doorschijnend maar niet bruin zijn. Doe de helft van de uien in een grote kom.
Voeg het in blokjes gesneden pompoenvlees en de groentebouillon toe aan de uien in de koekenpan en bak ongeveer 25 minuten.
Snijd het brood in blokjes en voeg toe aan de kom met de gebakken uien. Voeg het losgeklopte ei, de melk, de bloem, de gehakte peterselie en een snufje zout toe. Meng het goed met de handen voor een vrij uniforme consistentie. Bevochtig de handen zonodig om te voorkomen dat het deeg blijft plakken.
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
Laat het mengsel enkele minuten rusten. Verdeel intussen de goed uitgelekte tonijn met een vork in stukjes en meng deze met de geraspte kaas.
Vorm het broodmengsel tot knödel ter grootte van kleine walnoten. Maak een kuiltje in het midden van elk balletje, schep er een beetje van het tonijnmengsel in en maak er weer balletjes van zodat de vulling er niet uitvalt.
Kook de gevulde knödel ongeveer 10 minuten in kokend water. Roer de pompoensaus goed door en schep een beetje saus op vier borden. Schik een gelijk aantal knödel op elk bord. Garneer met de fijngesneden bieslook en een beetje geraspte kaas.