Linguine met tonijn en erwten
Ingrediënten
2 blikjes à 160 g Rio Mare Tonijn in olijfolie
350 g linguine
1 wortel
1 stengel selderij
1/2 ui
200 g verse erwten
1 rijpe tomaat
verse peterselie
zout
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
1. Laat de tonijn uitlekken en vang de olijfolie op. Verdeel de tonijn in stukken. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook, voeg als het water begint te borrelen zout toe. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Was de groenten. Snijd de wortel en de tomaat in blokjes, de selderij in plakjes en hak de ui en peterselie.
3. Bak de wortel, selderij en ui in een pan met daarin de olijfolie van de tonijn tot ze knapperig zijn. Voeg de erwten toe en laat gedurende ongeveer 10 minuten garen. Voeg daarna wat zout, de tomatenblokjes, de uitgelekte tonijn en de peterselie toe. Neem het pannetje na ongeveer een minuut van het vuur.
4. Laat de pasta uitlekken en breng op smaak met het mengsel. Serveer meteen. Smakelijk!
Suggestie Vervang de erwten door een julienne van courgette. NOG EEN IDEE:
Vervang de erwten door julienne gesneden courgette.