Pasta met tonijn, broccoli, provolonekaas en olijven
Ingrediënten
2 blikken Rio Mare Flavoured Tonijn Peperoncino 130g
350 g fusilli
500 g broccoli
1 ui
1 teentje knoflook
30 g ontpitte zwarte olijven
20 g pijnboompitten
20 g rozijnen
40 g Provolone kaas
40 g extra vergine olijfolie
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
1. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Laat de rozijnen in handwarm water wellen.
2. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in blokjes. Voeg de broccoli toe aan het kokende water en laat ongeveer 10 minuten doorkoken. Haal de broccoli met een schuimspaan uit de pan en zet apart. Kook de pasta in het kookvocht van de broccoli.
3. Bak ondertussen in een grote braadpan het fijngesneden knoflookteentje in de olijfolie. Voeg de fijngesneden ui, olijven, pijnboompitten en de gewelde rozijnen toe. Laat een paar minuten meebakken, voeg de broccoli toe en bak het geheel nog een paar minuten op hoog vuur totdat alle smaken zijn opgenomen. Voeg de gekookte en uitgelekte pasta toe. Rasp de provolone met een grove rasp en strooi over de pasta. Schud het gerecht goed om en serveer direct.