Pappardelle met tonijn en artisjokken
Ingrediënten
350 g eierpappardelle
2 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie 160 g
3 artisjokken
1 teentje knoflook
20 g boter
30 g extra vergine olijfolie
een paar takjes verse marjoraan
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Kook de pasta in een grote pan gezouten kokend water.
Maak de artisjokken schoon en halveer deze. Verwijder de taaie, buitenste bladeren, de steel en de doornige binnenste bladen en lepel het harige binnenste (‘hooi’) eruit. Snijd de artisjokken in dunne plakjes.
Fruit het licht geplette teentje knoflook in een koekenpan met de olie en boter tot het lichtbruin is. Voeg de artisjokken toe, breng op smaak met zout en voeg een paar lepels water toe. Kook ongeveer vijf minuten onder voortdurend roeren. Breng op smaak met de marjoraan en voeg de uitgelekte, gesnipperde tonijn toe.
Giet de pasta af en schep door de saus.