Rijst met tonijn en specerijen
Ingrediënten
200 g basmatirijst
3 blikjes x 80 g Rio Mare tonijn in olijfolie
2 wortelen
1 aubergine
200 g gekookte kikkererwten
2 theelepels kurkuma
½ theelepel komijn
20 g pijnboompitten
50 g olijfolie
een royale hoeveelheid cayennepeper
een handvol koriander
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
1. Snijd de aubergine in stukjes en rasp de wortelen met een grove rasp. Fruit de groente met olijfolie in een grote bakpan. Breng op smaak met zout, voeg de pijnboompitten en kikkererwten toe en bak goudkleurig.
2. Was de rijst en laat weken. Doe de rijst in een pan, overgiet met een kopje water en een snufje zout en laat koken totdat het water is verdampt.
3. Voeg de gekookte rijst toe aan de groente, breng op smaak met kurkuma, komijn en een royale hoeveelheid gemalen peper en roer enkele minuten door op laag vuur. Verwijder van het vuur, voeg de uitgelekte stukjes tonijn toe en garneer met de gehakte koriander.