Rijst met zoetzure groenten en Gegrilde Makreel
Ingrediënten
4 blikken Rio Mare gegrilde makreel in extra vergine olijfolie a 120 g
200 g basmatirijst
2 courgettes
2 wortelen
1 rode ui
1 gele paprika
50 g extra vergine olijfolie
een paar takjes tijm
zout en peper naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Breng een middelgrote pan water aan de kook en voeg zout toe als het water kookt. Giet de rijst erbij, kook tot het gaar is en giet af.
Snijd ondertussen alle geschilde, gewassen groenten in kleine stukjes. Fruit de groenten in een koekenpan met antiaanbaklaag met de olijfolie en de tijmtakjes, keer ze regelmatig tot ze goudbruin en zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper, voeg de gekookte rijst toe en roer 1 minuut op het vuur.
Garneer de hete rijst met de gegrilde makreelfilets en garneer met een beetje verse tijm.