Rijstsalade met tonijn
Ingrediënten
250 g rijst
2 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie 80 g
200g kerstomaatjes
50 g zongedroogde tomaatjes in olijfolie
100 g artisjokken in olijfolie
200 g mozzarella
2 wortels
40 g extra vergine olijfolie
1 tl oregano
zout en peper naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de rijst.
Schil ondertussen de wortels, snij deze in de lengte doormidden en ten slotte in fijne plakjes. Halveer de kerstomaatjes en artisjokken, snij de mozzarella in blokjes, hak de zongedroogde tomaten fijn en doe alle ingrediënten in een kom.
Giet de gekookte rijst af, spoel af onder koud stromend water om af te koelen en het zetmeel te verwijderen en voeg toe aan de andere ingrediënten.
Besprenkel met olijfolie, breng op smaak met een beetje peper en zout en meng voorzichtig. Voeg de goed uitgelekte, gesnipperde tonijn toe.
Serveer met een beetje mayonaise voor extra smaak