Rilette van Makreelfilets Rio Mare met rucola en gesmolten tomaat
Ingrediënten
Rio Mare Gegrilde Makreel in Olijfolie a 120g
2 gesnipperde sjalotten
3 dl olijfolie
1 zakje Rucola
2 teentjes knoflook
4 tomaten
2 el kappertjes
enkele druppels citroen
geroosterd brood
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Doe de makreel in een kom en plet deze samen met 1 gesnipperde sjalot, enkele druppels citroen en wat gemalen zwarte peper.
Mix de rucola, 1 teentje knoflook en 2 dl olijfolie in een blender en voeg peper en zout toe tot je een groene, gladde saus krijgt. Neem enkele lepels saus bij de makreel tot je een rilette (een smeuïge pastei) krijgt.
Hak de sjalot en de look fijn. Emondeer de tomaten (ontvellen, pellen en schillen), verwijder de pitten en snijd in kleine blokjes.
Verwarm ongeveer 1dl olijfolie in een pan, stoof de look en sjalot glazig en voeg de tomaten toe. Laat even inkoken en voeg dan de kappertjes toe. Kruid met peper en zout.
Serveer de rilette van makreel terug in de blikjes, lepel er de gesmolten tomaat bij en werk af met enkele blaadjes extra rucola