Salade met makreel, quinoa en grapefruit
Ingrediënten
320 g quinoa
1 125 g blikje Rio Mare Gerookte Makreel in Extra Vergine Olijfolie
1 grapefruit
50 g pistachenoten
een scheutje extra vergine olijfolie
balsamicoazijn naar smaak
1 takje verse tijm (bij voorkeur citroentijm)
1 takje verse peterselie
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Kook de quinoa ongeveer twintig minuten, in de verhouding van 1 kopje ongekookte quinoa op 2 kopjes water. Na het koken onder koud water afspoelen, en voorzichtig uit laten lekken in een fijne zeef. Maak de grapefruit goed schoon, snijd elk segment in minstens drie stukjes. Meng de afgekoelde quinoa door de stukjes grapefruit, voeg een handvol uit de schil gehaalde pistachenoten, een handvol tijm en verse peterselie toe en leg daarna de uitgelekte Rio Mare Gegrilde Makreel in Extra Vergine Olijfolie in het midden. Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn.