Salade met tonijn, kikkererwten, avocado en sinaasappel
Ingrediënten
2 blikken Rio Mare Tonijn in olijfolie a 160 g
300 g gekookte kikkererwten
1 rijpe avocado
1 sinaasappel
100 g verse babyspinazie
40 g extra vergine olijfolie
20 g pijnboompitten
zout naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten op hoog vuur in een kleine pan met antiaanbaklaag in een paar minuten goudbruin.
Schil de sinaasappel en snij in stukjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snij in stukjes.
Doe de kikkererwten, avocado, stukjes sinaasappel en spinazie in een kom. Dresseer met de olijfolie en een snufje zout. Schep de salade om en verdeel over 4 afzonderlijke borden.
Voeg de goed uitgelekte tonijn toe en garneer met de pijnboompitten.