Salade met tonijn, tomaat en croutons

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN
3 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie à 80g
100g gemengde sla
300g Datterino of Cherry tomaten
4 (of meer) sneetjes oud brood
1 knoflookteentje
Handjevol basilicum
Scheutje olijfolie extra vierge
1 theelepel oregano
Zout en peper naar smaak

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

Tonijn in Olijfolie Pole & Line

Ontdek meer

Bereidingswijze

    Snijd het brood in kleine blokjes, voor het gewenste formaat croutons.

    Snijd de knoflook doormidden en verhit deze in een koekenpan, met een flinke scheut olijfolie. Voeg de broodblokjes toe en bak totdat ze mooi goudbruin zijn. Haal de knoflook eruit.

    Snijd de tomaatjes doormidden en doe in een kom. Voeg de olijfolie, oregano en naar smaak zout en peper toe en mix het geheel. Voeg dan de basilicumblaadjes en de tonijn toe.

    Verdeel de gemengde sla over 4 borden, en voeg de tomaat met de tonijn toe. Verdeel daar overheen de croutons.

    Tip! Heb je nog oud brood of croutons over? Geen probleem! Je kunt deze gemakkelijk in een afgesloten pot bewaren voor ca 2 weken, om vervolgens te gebruiken voor je soep, gebakken groente of een andere heerlijke salade.

De favoriete recepten