Spaghetti alla carbonara met tonijn en prei
Ingrediënten
2 blikjes x 80 g Rio Mare tonijn in olijfolie
350 g spaghetti
2 preien
2 eidooiers en 1 heel ei
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
50 g olijfolie
1 takje peterselie
zout en peper naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook, voeg zout toe en kook de spaghetti 'al dente'.
2. Was, terwijl de pasta kookt, de prei en snijd in dunne plakjes. Bak de prei met de olijfolie goudbruin in een bakpan met antiaanbaklaag en breng op smaak met zout.
3. Doe de eidooiers, het hele ei en de Parmezaanse kaas bij elkaar in een kom en roer goed door elkaar. Voeg een scheutje kookvocht toe en blijf roeren totdat er een romige textuur ontstaat.
4. Giet de hete pasta in de kom en meng goed door elkaar totdat de pasta alle smaken van de saus heeft opgenomen. Garneer met de warme prei en de uitgelekte tonijn.
5. Breng op smaak met een royale hoeveelheid zwarte peper en gehakte peterselie.