Spaghetti met tonijn en broccoli pesto
Ingrediënten
300g spaghetti
200g broccoli
30 gr amandelen
Een flinke handvol basilicum
Geraspte sinaasappelschil (van 1 sinaasappel)
40g geraspte parmesaanse kaas
Scheut olijfolie extra vierge
Zout en pepeter naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Breng water aan de kook en kook hier de broccoliroosjes voor ongeveer 5 minuten. Haal ze vervolgens uit het water en laat afkoelen. Kook de spaghetti in dezelfde pan, volgens de aanwijzing op de verpakking.
Doe de broccoli, parmezaanse kaas, amandelen, basilicum, sinaasappelschil, tonijn, olijfolie en wat peper en zout in de mixer en maak hier een smeuiige pesto van.
Voeg een paar eetlepels kookvocht toe aan de pesto. Giet dan de spaghetti af en voeg de pesto toe aan de spaghetti in dezelfde pan. Verdeel over diepe borden, buon appetito!