Sushi van tonijn
Ingrediënten
2 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie 160 g
4 stelen sappige bleekselderij
100 g roomkaas
1 wortel
250 g sushirijst
15 g suiker
40 ml rijstazijn
4 Nori zeewiervellen
zout naar smaak
sojasaus
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Doe de rijst in een kom met koud water, was de rijst goed, laat uitlekken en doe in een pan. Voeg ongeveer 250 ml water toe; zorg ervoor dat de rijst onder water staat. Voeg een theelepel zout toe, roer goed, dek af met een deksel en laat ongeveer 15 minuten koken. Neem van het vuur en laat een paar minuten rusten.
Verwarm de azijn met de suiker in een pan tot een vrij dichte vloeistof ontstaat. Roer dit door de rijst, meng goed en druk vervolgens de rijst samen in een vochtige theedoek.
Verwijder de draden van de stengels bleekselderij en snijd ze in de lengte door tot stokjes. Was, schil en rasp de wortel.
Leg een zeewiervel op een sushimat van bamboe of een vel huishoudfolie en bedek met een laagje rijst. Gebruik de vingers om de rijst gelijkmatig te verdelen. Bevochtig eerst de handen met koud water om te voorkomen dat de rijst blijft plakken. Strooi er wat kaas over en leg er een stokje bleekselderij, een beetje geraspte wortel en wat uitgelekte, gesnipperde tonijn op.
Rol het vel op tot een smalle, gelijkmatig gevormde cilinder. Wikkel deze in de huishoudfolie en zet in de koelkast. Herhaal de procedure met de andere zeewiervellen.
Snijd vlak voor het opdienen de sushi in plakjes en serveer met sojasaus en, voor extra smaak, gember in azijn.