Tagliatelle met prei, citroen en tonijn
Ingrediënten
350 g tagliatelle of pasta naar keuze
1 blik Rio Mare Tonijn in Olijfolie 160g
2 preien
1 citroen
1 dl melk
40 g geraspte Parmezaanse kaas
30 g boter
20 g extra vergine olijfolie
zout en peper naar smaak
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Breng een grote pan water aan de kook en voeg pas zout toe als het water kookt. Giet de tagliatelle in het kokende water en kook.
Was intussen de prei en snijd ze fijn. Sauteer in een kleine pan met de olie en boter, breng op smaak met zout, voeg de melk en een paar lepels water toe en kook op een laag vuur gedurende ongeveer 15 minuten. Haal het mengsel van het vuur en prak het licht met een vork.
Verwijder met een dunschiller enkele lange reepjes citroenschil van de citroen. Blancheer de reepjes citroenschil een minuutje, laat ze goed uitlekken en snijd ze in Julienne reepjes.
Schenk de preisaus in een grote braadpan, voeg een paar lepels van het pastawater toe en schenk de goed uitgelekte, al dente pasta erbij. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer 1 minuut op het vuur.
Haal de pasta van het vuur en voeg de tonijn toe met een beetje olie, de citroenschil en een flinke scheut zwarte peper. Doorscheppen en serveren.