Tonijn- en bloemkoolkroketten
Ingrediënten
1 bloemkool
1 blikje Rio Mare Tonijn in olijfolie van 160 g
1 takje bieslook
een half teentje knoflook
1 ei
eventueel wat melk
50 g geraspte pecorinokaas
zeezout
zwarte peper
paneermeel
arachideolie om te bakken
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
1. Maak de bloemkool schoon en kook ze gaar in water met zout. Prak ze met een vork en meng met de uitgelekte stukjes tonijn.
2. Meng het bieslook en knoflook met de geraspte kaas en voeg toe aan de bloemkool. Voeg nu het licht geklopte ei, een paar lepels melk en een klein beetje gemalen peper toe. Laat een half uur afkoelen in de koelkast.
3. Vorm kroketten van het mengsel, haal ze door het paneermeel en bak ze goudbruin in een royale hoeveelheid kokende olie. Laat de kroketten uitlekken op absorberend papier.