Vitello tonnato

Ingrediënten

voor 4 porties
Voor het vlees:
600 g kalfsschouder of kalfslende
1 stengel bleekselderij
1 middelgrote ui
1 wortel
1 glas droge witte wijn
zout naar smaak
Voor de saus:
240 g Rio Mare Tonijn in Olijfolie
2 eidooiers
4 ansjovisfilets in olie
1 eetlepel goed uitgelekte kappertjes in azijn
280 g olijfolie
sap van een ½ citroen
zout en peper naar smaak

Stampa Ricetta

Deel dit recept

Vertel het je vrienden

Gebruikt product

Tonijn in Olijfolie MSC

Ontdek meer

Bereidingswijze

    1. Breng 2 liter water aan de kook. Voeg de schoongemaakte, grofgehakte groente toe en het vlees en de wijn. Breng op smaak met zout. Laat ongeveer anderhalf uur op het vuur staan en laat afkoelen in de bouillon.

    2. Doe de eidooiers, een snufje zout en peper en een paar druppels citroensap in een kom of keukenmachine en meng door elkaar. Klop eerst langzaam en vervolgens steeds sneller terwijl de olijfolie in een straaltje wordt toegevoegd. Voeg steeds een beetje van de rest van de citroensap toe zodra de saus dikker begint te worden. Doe een eidooier in een schone kom als de mayonaise gaat 'schiften', klop goed door en voeg de geschifte mayonaise geleidelijk toe, beetje voor beetje. (Weinig tijd? Gebruik 250 g kant-en-klare mayonaise). Voeg zodra de mayonaise klaar is de tonijn, ansjovis en kappertjes toe en mix de ingrediënten kort tot een gladde, romige saus.

    3. Voeg voor een gladdere tonijnsaus enkele lepels van de koude bouillon toe waarin het vlees is gekookt. Maak de saus minder zwaar door wat gekookte groente uit de bouillon toe te voegen aan de saus. De ingrediënten moeten in dat geval opnieuw worden gemengd.

    4. Laat het gekookte vlees uitlekken en snijd het in dunne plakken. Leg de plakken op een schotel. Lepel de saus op het vlees, laat de smaken minimaal een uur op een koele plek intrekken en dien op.

De favoriete recepten