Zelfgemaakte tonijnpaté
Ingrediënten
1 blik Rio Mare Tonijn in Olijfolie 160g
100 g ricotta
100 g boter
1 eetlepel kappertjes
4 ansjovisfilets in olie of 1 eetlepel ansjovispasta
Voor bij de paté: donker brood
1 biologische citroen
1 takje peterselie
1/2 teen knoflook
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
1. Laat de tonijn goed uitlekken en doe samen met de ricotta, in blokjes gesneden boter, ansjovisfilets en kappertjes in een kom. Mix deze ingrediënten goed door elkaar tot er een gladde, romige structuur ontstaat.
2. Giet het mengsel in een terrine en laat voor het opdienen ongeveer 1 uur staan op een koele plek.
3. Hak de knoflook, peterselie en de geraspte citroen fijn. Snijd het brood en rooster het kort. Besmeer het geroosterde brood met de paté en garneer met de fijngehakte knoflook, citroenzest en peterselie.