Volkoren couscous met gegrilde makreel
Ingrediënten
20 verse, rijpe Datterini-tomaten
10 gedroogde of in extra zuivere olijfolie ingelegde tomaten
Rio Mare Gegrilde Makreel in Olijfolie a 120g
70g pijnboompitten
320g volkoren-, kamut- of speltcouscous
Ongeveer 400ml kokend water
6 eetlepels extra zuivere olijfolie
1 prei
1 theelepel kerrie
Verse munt
Zout
Stampa Ricetta
Bereidingswijze
Giet de couscous in een mengkom, voeg 2 eetlepels extra zuivere olijfolie toe en gebruik uw handen om de couscouskorrels luchtig te maken. Giet het kokende water over de couscous en dek af met huishoudfolie of een deksel. Laat ongeveer 10 minuten ‘koken’. Snijd de Datterini-tomaten ondertussen in kwartjes, de gedroogde tomaten in reepjes en de prei in rondjes. Meng de gesneden groenten in een kom met de extra zuivere olijfolie, en de kerrie, breng op smaak met zout en voeg vervolgens de couscous en de uitgelekte makreelfilets toe. Garneer met een royale hoeveelheid verse munt en serveer.